Predsjednik URSH – a na N1 o štrajku u Varteksu

N1, 07.05.2024. Tomislav Rajković, predsjednik Udruge radničkih Sindikata Hrvatske, u N1 Studiju uživo sa Sandrom Križanec govorio je o štrajku u Varteksu i radničkim pravima.
Traže smjenu cijele Uprave i kažu – dok im se ne isplate plaće, sa štrajkom ne misle stati. Više o tome je za N1 govorio predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske.
“Radnici imaju minimalnu plaću. Nisu dobili dvije plaće, odnosno za drugi mjesec samo dio radnika, a za ožujak nitko nije dobio plaću niti su plaćeni doprinosi i zato je i počeo štrajk”, rekao je Rajković te dodao da su s vlasnicima Varteksa bili u razgovorima prije početka štrajka.
“Sada očekujemo njihov poziv da čujemo koji je njihov plan za izlaz iz krize. Naš prvi zahtjev je isplata plaće”, rekao je Rajković.
Istaknuo je i da je Varteks brend te osim što ima ime, ima i vrijedne radnike koji rade kvalitetne proizvode.
“Morate znati da su to najkvalitetnija odijela odnosno svi tekstilni proizvodi koji se mogu naći na hrvatskom tržištu i možda to i je razlog što ljudi u ovoj situaciji ne prepoznaju u dovoljnoj mjeri kvalitetu tih odijela. Treba voditi pametnu poslovnu politiku i u isto vrijeme dizati i kvalitetu i razmišljati o cijenama kako bi brend opstao i dalje”, dodao je.

Tomislav Rajković na N1