SSSH i URSH sklopili sporazum o pridruživanju

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Mladen Novosel i predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske (URSH) Tomislav Rajković sklopili su Sporazum o pridruživanju Udruge radničkih sindikata Hrvatske Savezu samostalnih sindikata Hrvatske.

Sporazumom su, među ostalim, utvrđena obveza poticanja suradnje na razini trgovačkih društava i ustanova u kojima djeluju organizacijski dijelovi sindikata udruženih u obje sindikalne središnjice, kao i utvrđeni poslovi koje URSH povjerava SSSH-u.

Bliža povijest je pokazala kako razbijanje sindikata i usitnjavanje sindikalne scene ne pridonosi boljoj zaštiti radnika u Hrvatskoj i njihovoj boljoj svakodnevici. Današnje potpisivanje Sporazuma o pridruživanju ovih dviju sindikalnih središnjica je veliki korak ka vraćanju radnika u zajedništvo, jer samo zajedničkim djelovanjem kroz javne politike, organiziranje sindikalnih akcija, edukaciju, kolektivno pregovaranje i dr. možemo pridonijeti boljem život naših članova, rekao je predsjednik SSSH Mladen Novosel.

Ovo je konkretiziranje slijeda događanja na terenu. Smjer je to u kojemu bi trebao ići sindikalni pokret u Hrvatskoj. Treba naći interesa za udruživanjem i pokazati veću snagu u zaustavljanju trenda napadanja i smanjenja radničkih prava. Stoga je upravo jedan od najvećih interesa ovih dviju središnjice i sindikata koji djeluju unutar njih suradnja i poboljšanje međusobnih odnosa, komentirao je predsjednik URSH Tomislav Rajković.