Otvorene ponude za ulaganje u društvo TŽV Gredelj

Otvorene su ponude za ulaganje u društvo TŽV Gredelj d.o.o. u stečaju od kojih je valjana bila ona od društva Tatravagonka a.s.

U nastavku prenosimo obavijest o tome stečajnog upravitelja Tomislava Đuričina.

Dana 15. rujna 2020. godine na 26. sjednici Odbora vjerovnika otvorene su sve ponude vezane uz iskazivanje interesa sukladno raspisanom Javnom pozivu investitorima za ulaganje u društvo TŽV Gredelj d.o.o. u stečaju koje su pristigle sukladno dokumentaciji do 15.09.2020. godine do 14:00 sati.

Pristigle su ukupno dvije ponude u zatvorenim kovertama, te jedan dopis društva Stadler Rail AG iz Švicarske. Društvo Stadler u svom dopisu obavještava članove odbora vjerovnika da u ovom trenutku nije u stanju dati pravno obvezujuću ponudu za Gredelj

Prispjele ponude su društva DOK-ING d.o.o. iz Zagreba i društva TATRAVAGONKA a.s., Poprad, Štefanikova 87/53, Slovačka.

Ponuda društva DOK-ING d.o.o. nije sastavljena u skladu s uvjetima navedenima u objavljenom javnom pozivu, te nema priloge koji su propisani javnim pozivom, stoga se utvrđuje da je ponuda društva DOK-ING d.o.o nevaljana, te je društvo TŽV Gredelj d.o.o. stečaju obvezno odbiti takvu ponudu sukladno točci 15. javnog poziva.

Ponuda društva TATRAVAGONKA a.s., Poprad, Štefanikova 87/53, Slovačka sadrži svu dokumentaciju navedenu u točci 3. javnog poziva, te traženo jamstvo za ozbiljnost ponude iz točke 12. Uz to društvo je dostavilo i popratno pismo uz ponudu od 14. rujna 2020. godine, koje je pročitano prilikom ocjenjivanja prispjele ponude.

Sukladno odluci skupštine vjerovnika od 12. prosinca 2012. te prispjeloj i odabranoj ponudi pristupit će se izradi nacrta stečajnog plana prema odredbama Stečajnog zakona a sve radi održivosti nastavka poslovanja kroz spomenuti stečajni plan.

Stečajni upravitelj

Tomislav Đuričin, MBA